Home / Zenski Kutak / Savjeti za frizere: Promiješajte neposlušnu kosu

Savjeti za frizere: Promiješajte neposlušnu kosu

Umjesto trošenja vrijednih jutarnjih sati na opremanje frizure ili trošenje bogatstva na friziranje, koristite jednostavne trikove stručnjaka za kosu.

Ako počnete sušiti kosu čim se ona opere, dok još uvijek kaplje s njom, sušenje će trajati predugo, a dizajn će biti težak. Osim toga, mokra kosa je puno manje elastična, a vi ćete slomiti kosu četkom.

Stoga, prije sušenja, dobro očistite kosu i isperite je hladnim zrakom, a zatim pustite da se osuši prirodno dok šminka. Kada je kosa oko 80 posto suha, spremna je za formiranje.

To se ne odnosi na kovrčavu kosu, jer je dovoljno da se osuši samo 25-50 posto prije dizajniranja.

Ako želite volumen, najprije osušite korijen kose, podižući pramenove prema gore. Ako želite savršeno glatku i ravnu kosu, stavite cijelu kosu na jednu stranu glave, a zatim je osušite, a zatim je oblikujte.

Nanesite malo kreme na kratku kosu i nanesite je prstima. Vlasi će biti zajedno, a frizura je ležerna. Ako želite uredniju varijantu, utrljajte kosu gelom ili voskom.

Duga kosa u razbarušenoj manšeti: podignite kosu na rep i podijelite je na tri niti. Zamotajte svaku oko trake i pričvrstite je špulicom.

“Teška” i gusta kosa će biti poslušna ako je dulja. Za ravnu kosu, to je idealna kosa bobber za bradu ili rame lako oblikovati.

Ravna kosa deblje kose najbolje je stisnuti i raslojavati tako da najkraći pramenovi idu do ramena. Valovitu, gustu kosu obrišite ravno do ramena.

About admin

Check Also

Šest načina za rješavanje opeklina od sunca

Sezona tropske vrućine je počela i moramo biti oprezni kada je u pitanju koža. Često ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *