Home / Zenski Kutak / Savjeti za izgled i njegu vrlo svijetle kože

Savjeti za izgled i njegu vrlo svijetle kože

Mnogi će vam reći da je blagoslov imati svijetlu kožu. Ali samo oni sa svijetlom kožom znaju o čemu moraju brinuti. Tamna koža je mnogo manje osjetljiva od svjetlosne kože. To je uglavnom zato što ljudi sa svijetlom kožom imaju manje melanina u koži. To čini kožu osjetljivom na sunčeve zrake, zagađenje i infekciju. S obzirom na ove činjenice, donosimo vam nekoliko zlatnih pravila za njegu i održavanje lake kože.

Pijte puno vode

Prvi korak za dobivanje čiste kože je da je dovoljno hidratiziran. Dakle, pijte puno vode da izbacite sve toksine iz tijela, tako da vaše lice postane jasno.

Limun i med

Akne su vrlo vidljive na svijetloj koži pa je ova maska ​​najbolja za sprečavanje infekcija. Jednom žličicom soka od limuna pomiješajte s medom. Nanesite masku na lice i držite je 10 minuta. Ova maska ​​vas štiti od infekcija kože.

Naranča i zobena kaša

Napravite peeling i uklonite mrtve stanice kože kako bi vaša koža bila čista. Možete napraviti peeling koristeći suhe naranče u prahu, zobene pahuljice i med. Obratite posebnu pozornost na t-zonu.

Prirodni bjelilo

Koristite prirodne izbjeljivače kože poput limuna kako biste posvijetlili kosu na licu.

Krastavac na očima

Ako niste dobro spavali, krastavac će vam pomoći ukloniti tamne krugove ispod očiju. Pokrijte oči s dva komada krastavca i ostavite 10 minuta. To će vam pomoći da uklonite poddlak.

Koristite prirodne kreme za sunčanje

Koristite prirodne kreme za sunčanje kao što su neka ulja koja imaju zaštitni faktor. Ulje mrkve je najbolje. Također možete pokušati koristiti ulje maline ili ulje avokada kako biste zaštitili vašu kožu od sunčevih zraka.

Koristite sunčane naočale

Kao što već znate, svijetla koža je vrlo osjetljiva na sunce, tako da morate nositi sunčane naočale kada izlazite. Oni štite nježnu kožu ispod očiju od dobivanja bora.

About admin

Check Also

Zaboravite na mitove o celulitu

Celulit, ili rupe i nepravilnosti na koži, mrze svaku ženu, a odlazak na plažu i ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *