Home / Horoskop / Šest osnovnih pravila djeteta: slijedite li ih?

Šest osnovnih pravila djeteta: slijedite li ih?

Mnoge stvari za koje mislimo da znamo o dijeti su netočne, tako da ne dobivamo željene učinke. Zato su znanstvenici “otkrili” nekoliko glavnih pravila djeteta.

Preskočite doručak ako želite

Jedan od najpoznatijih je da ne smijete propustiti doručak. Istina je da nijedan obrok nije ništa važnije od drugog. Najvažnije je donijeti onoliko kalorija koliko vaše tijelo treba tijekom dana.

U redu je večerati

Nekoliko različitih studija došlo je do istog zaključka: vrijeme koje jedete nije važno. Nećete se udebljati ako jedete kasno navečer – to će se dogoditi samo ako jedete prekasno u večernjim satima.

Broj obroka ne utječe na metabolizam

Preporučljivo je jesti nekoliko manjih obroka tijekom dana. No, francuski istraživači su došli do zaključka da takva prehrana ne daje bolje rezultate.

Dobijte ugljikohidrate

Ugljikohidrati se odavno smatraju glavnim krivcima za pretilost. Međutim, ako ih potpuno isključite, hormoni koji reguliraju gubitak težine mogu biti poremećeni i na taj način ćete izgubiti težinu.

Vježbajte na prazan želudac

Važno je da jedete prije vježbanja, ali to “prije” ne znači “neposredno prije”, jer ćete s jedne strane biti bolesni za vrijeme vježbanja, as druge strane, hranjive tvari neće doći do mišića tako brzo.

Protein nikad nije previše

Ako ste zdravi, možete unijeti što više proteina bez opasnosti po zdravlje. Štoviše, proteini imaju dobar učinak na metabolizam.

About admin

Check Also

Prirodni lijekovi protiv glavobolje, upale grla i natečenih nogu

Protiv glavobolje na početku preporuča se stara probana medicina u obliku šalice jake crne kave ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *