Home / Horoskop / Neudate žene su sretnije i žive dulje od braka?

Neudate žene su sretnije i žive dulje od braka?

Neudati i žene bez djece najsretniji su dio populacije i vjerojatno će živjeti dulje od onih koji su u braku i koji odgajaju djecu, tvrdi vodeći stručnjak za sreću

ISTRAŽIVANJE je pokazalo da su višu razinu sreće prijavile žene koje su bile u braku s onima koje nisu, ali samo kad je njihov muž bio u sobi …

Neudati i žene bez djece najsretniji su dio populacije i vjerojatno će živjeti dulje od onih koji su u braku i odgajaju djecu, tvrdi vodeći stručnjak za sreću.

Profesor Paul Dolan iz London School of Economics i autor knjige Happy Ever After objavili su na festivalu Hey da najnoviji dokazi pokazuju da tradicionalna načela korištena za mjerenje uspjeha nisu bila u korelaciji sa srećom – posebno u žena oženjeni i žene s djecom.

– Oženjene žene su sretnije od ostalog dijela populacije, ali samo kada se ankete provode u prisutnosti supružnika. Kada supružnik nije prisutan: podaci su poražavajući – rekao je profesor Dolan.

Rekao je da neki parovi s vremenom slijede, rekavši da se muškarci moraju oženiti, ali ne i udati.

– Muškarci imaju koristi od braka jer su se smirili, manje su rizični i zarađuju više novca. Općenito, žive malo duže. S druge strane, udane žene trpe i umiru ranije. Najzdravija i najsretnija podskupina stanovništva su žene koje se nikada nisu udavale ili nisu imale djece – kazao je.

Unatoč koristima ženskog načina života bez djece, Dolan je rekao da postojeća naracija da su brakovi i djeca znakovi uspjeha može biti stigma koju neke žene tvrde da se osjećaju nesretnima.

About admin

Check Also

Šest osnovnih pravila djeteta: slijedite li ih?

Mnoge stvari za koje mislimo da znamo o dijeti su netočne, tako da ne dobivamo ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *