Home / Zanimljivosti / Živim u Njemačkoj i zaradim svaki mjesec otprilik 5 hiljada eura ili vise

Živim u Njemačkoj i zaradim svaki mjesec otprilik 5 hiljada eura ili vise

Ako ste se ikad zapitali kako je živjheti i raditi u Njemačkoj, ova djevojka je odlučila podijeliti svoju ispovijest. Pročitajte i sami šta kaže o tome..

”U Zenici sam rođena, živjela sam dugo tamo, radila sam u pekari za platu od 600 KM, koja nije redovna bila, jedva sam preživljavala, a od te plate sam jedva osnovne stvari sebi kupovala za život, a o štednji nisam mogla ni da sanjam.

Uglavnom, troškovi su bili na režije i hranu, a od štednje nije bilo ništa. A poslije te duge muke i borbe, odlučila sam sa svojom sestrom položiti certifikat u Doboju, da bi mogla kao medicinska sestra raditi u Njemačkoj, razlog tome je bio i oglas u kojem je pisala da im fali medicinskih sestrara”, kazala je ova djevojka koja je bila iskrena.

Dodala je kako je uspjela za šest mjeseci boravka u Njemačkoj da uštedi da kupi manji stan u Bosni kao i automobil.

A za BiH kaže kako je prelijepa država to, ali da uopšte ne ispunjava osnovne egzistencijalne uvjete za život.Nas zanima sada da li ste pročitali ovaj tekst i šta vi konkretno mislite o životu u Njemačkoj, da li je sve baš tako bajno kao što se priča ili ne, vjerujete li vi u ovo o čemu oni pričaju dragi naši, budite iskreni sa nama.

Da li je moguće da je tamo zaista med i mlijeko kao što se priča ili nije?

About ispovjesti24_admin

Check Also

Muškarac sa kojim sam u vezi jučer je dobio treće dijete – SINA

Muškarac sa kojim sam u vezi jučer je dobio treće dijete…SINA. Oženjen je i već ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *